Close

APUA!

Miksi sitä on välillä niin vaikea pyytää?

Mä oon todella onnekas kun oon saanut ympärille joukon hyviä frendejä joiden kanssa voin jakaa omia  huolia ja murheita tällä alalla joka kätkee sisuksiinsa ties minkälaisia kysymyksiä joihin ei välttämättä kenelläkään ole vastauksia, ellei siitä nyt satu olemaan jotain omakohtaista kokemusta. Isoimpina ongelmina sisällöntuottajana on burnout joista moni kollegani onkin Youtuben puolella kärsinyt. Itsellä se on ollut nyt ensimmäistä kertaa lähellä viime vuoden puolella kun uskalsin todeta itselleni ääneen, että hei mä oon oikeesti ihan loppu. Se loppuminen meinasi tässä tapauksessa lähinnä ajan puutetta ja töideni organisoimisen mahdottomuutta. Mun on todella vaikea tunkea omaa tekemistäni mihinkään kahdeksan tunnin slottiin niin kuin ehkä perinteisimmissä kellokortilla leimattavissa hommissa joissa oot sitten selvästi vapaa-ajalla kello neljän jälkeen. Tuntuu, että jokainen ylimääräiseltä hetkeltä tuntuva minuutti on hukkaan heitettyä työskentelyaikaa jos en sitä käytä vaikka uusien videoiden ideoimiseen. Mm. näistä keloista olemme kollegoideni kanssa rupatelleet pitkät tovit ja päädytty siihen, että asioihin tarvitsee tulla muutos. Ihan meidän itsemme ja vapaa-aikamme tähden.

Tänä vuonna (2020) teen kaikkeni päästäkseni tästä ongelmastani yli ja yritän selkeyttää omia työaikojani. Ei enää tekosyitä joiden turvin kykin koneella aamukolmeen odottelemassa että huominen pelivideoni rendaa loppuun, että pääsen jättämään sen uppailemaan Youtubeen. Ylimääräisen ajan täytyy tuntua vapaa-ajalta, ei rasiteta sitä pääkoppaa ensi viikon murheilla vaan mietitään niitä sitten päivällä kun olet muutenkin henkisesti työmoodissa. Mun työ nyt vaikuttaa monille varmasti aika rennolta ja unelmahommalta… Äläkä ymmärrä väärin, sitä se onkin. Siihen vain liittyy paljon puolia ja asioita mistä murehtia joita ei ehkä jokainen tuu ajatelleeksi.

Aika. Sitä mulla tuntuu olevan liian vähän, ehkä sen takia että mul on ehdottomasti liikaa rautoja tulessa ja projekteja joita en uskalla lopettaa tai olla toteuttamatta. Pyrin tuottamaan monipuolisesti sisältöä, koska se on pitänyt minut aina kiinnostuneena tätä hommaa kohtaan. Elämä kävisi hyvin tylsäksi samoja juttuja toistaessa jonka takia kaikki se “ylimääräinen” aika meneekin uutta pohtiessa ja luodessa. Siksi olen päättänyt vuonna 2020 myös panostaa siihen, että annan vastuuta pois. Haluan sijoittaa tekemiseeni palkkaamalla ihmisiä ja pyytämällä apua sisältöjeni tuottamiseen. Siksipä kirjoittelen myös tätä blogipostausta.

Kaipailisin ehdottomasti tuotantoapua ja miksi ei myös kuvaus/leikkausapua vuodelle 2020. Mulla on muutamia projekteja joita haluaisin tuottaa, mutta en uskalla koska pelkään näiden leikkausjäljen olevan riittämätöntä minun toimesta. Kun hyvältä tuntuva idea leikataan huonosti, menee koko homma pilalle. Joskus mietin videoideoitani aluksi leikkauksen myötä, mietin minkälaisia juttuja siihen pitäisi saada jotta se olisi mielenkiintoinen. Tämän jälkeen usein totean, että juu ei onnistu multa kuitenkaan niin annetaan olla. Siitä haluaisin päästä irti! Puhuin tästä viimeisimmässä podcastissani, joka innostikin muutamia ottamaan yhteyttä ja tarjoamaan apua.  Tämä innoitti mua nostamaan aiheen vielä isommin esille.

Kiinnostaisiko sinua olla tuotantoapuna (editointia, kuvausta, tuottamista) jossain vaiheessa tätä vuotta 2020? Keräämme pienoista listaa toimistollamme erilaisista ihmisistä ja heidän osaamisestaan, jotta voisimme tarpeen tullessa kontaktoida heitä apuun. Toimistollamme on pyörinyt myös muutamia harjoittelussa koulustaan, emmekä ole sulkeneet tätä mahdollisuutta tulevaisuudessakaan. Jos olet vailla harjoittelua niin sekin voi onnistua. Laita rohkeasti viestiä, kerro vähän itsestäsi ja osaamisestasi (liitä mukaan jonkinlainen portfolio/CV) sähköpostitse contact (a) eeddspeaks.fi – olisi ihan huippua löytää uusia talentteja saataville kun tilanne sitä vaatii.

Kiitos!

Kuvahaun tulos haulle help wanted

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *